Την Παρασκευή 19/04 στις 19:30

σας καλούμε σε ένα ταξίδι σύνδεσης, ανακάλυψης, εξερεύνησης του εσωτερικού αλλά και του εξωτερικού κόσμου. Στόχος να ησυχάσουμε το μυαλό για να μπορέσουμε να αντιληφθούμε την Αλήθεια.

Θα εξασκηθούμε σε έναν οραματισμό που έρχεται από τις Ουπανισάδες, τα αρχαία ιερά ινδουιστικά κείμενα .

Ο οραματισμός αυτός οδηγεί στην τελειοποίηση της συγκέντρωσης (dharana) ώστε να μπορέσει ο ασκούμενος να γίνει συνειδητός. Να ανοίξουν οι κεραίες της παρατήρησης σε κάθε κατεύθυνση και μήκος. Να ακούσει, να νιώσει, να συνδεθεί με τις λεπτομέρειες και με τις λεπτοφυείς ενέργειες μέσα και γύρω του. Και να πάρει αυτό τον οραματισμό-διαλογισμό μαζί του ως εργαλείο εξέλιξης, αυτογνωσίας και θεραπείας του μυαλού.

Στη βαθιά συγκέντρωση -Dharana όλες η λειτουργίες του σώματος και του μυαλού δουλεύουν μαζί. Έτσι επέρχεται νοητική χαλάρωση, νοητική δύναμη και αυτόματα αρχίζουμε να αντιλαμβανόμαστε πιο λεπτομερώς το περιβάλλον μας αλλά και τις αντιδράσεις μας. Όντας σε επίγνωση κάθε δράση μας γίνεται πια συνειδητά. Αρχίζουμε να έχουμε έλεγχο στις δράσεις και τις αντιδράσεις μας. Επίσης αρχίζουμε να αντιλαμβανόμαστε τις λεπτοφυείς ενέργειες και τον κόσμο πίσω από την ύλη.

Όπως χρειάζεται ένα κοφτερό μαχαίρι για να κόψει, έτσι χρειάζεται και ένα συγκεντρωμένο μυαλό για να λειτουργούμε στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων μας με επίγνωση και Σοφία.

Μπορεί να έχουμε κατακτήσει πολλά, αλλά είμαστε ακόμα μακριά από το να κατακτήσουμε και να ελέγχουμε το μυαλό μας.

Η συγκέντρωση του μυαλού βοηθάει να καταφέρουμε τους στόχους μας, να αλλάξουμε αρνητικές συμπεριφορές και μοτίβα, αλλά και να καταπολεμήσουμε το νοητικό στρες, να μαζεύουμε το πάντα διάσπαρτο μυαλό μας.

Επίσης μόνο αν κατακτήσουμε τη συγκέντρωση μπορούμε να μπούμε στην κατάσταση του διαλογισμού και να αρχίσουμε να αντιλαμβανόμαστε κομματάκια της Αλήθειας. Ο στόχος του διαλογισμού είναι να ανεβάσει την επίγνωση στο επίπεδο όπου παύει κάθε κίνηση. Νοητική ή ενεργειακή και όλα είναι Ένα.

Στην Katha Upanishad αναφέρεται πως ο Yama, ο Άρχοντας του Θανάτου είπε σε έναν νεαρό αναζητητή:

«Ο σταθερός έλεγχος των αισθήσεων και του νου είναι η γιόγκα της συγκέντρωσης. Κάποιος πρέπει να είναι πάντα προσεκτικός, γιατί αυτή η γιόγκα είναι δύσκολο να αποκτηθεί και εύκολο να χαθεί.»

Ο συγκεκριμένος διαλογισμός ονομάζεται AJAPA DHARANA

Θα χρησιμοποιήσουμε το μάντρα της αναπνοής SOHAM, που από μόνο του είναι μια ολοκληρωμένη και δυνατή τεχνική και θα καθοδηγήσουμε την επίγνωση και την ενέργεια μέσα στο κεντρικό μας ενεργειακό κανάλι τη SUSHUMNA.

Όταν ενεργοποιηθεί η Sushumna η αντίληψη του Αληθινού Εαυτού ενεργοποιείται.

Θα προετοιμαστούμε για το διαλογισμό μας με 9 Χαιρετισμούς στον Ήλιο – SURYA NAMASKAR με ταυτόχρονη απαγγελία μάντρα και με τεχνικές αναπνοής – PRANAYAMA

ώστε να αποφορτίσουμε, καθαρίσουμε και προετοιμάσουμε το φυσικό και το ενεργειακό σώμα.

Και θα κλείσουμε κιρταν – chanting με τη συνοδεία του ινδικού αρμόνιου και του τυμπάνου 🪇🪘🎹🥁

κόστος συμμετοχής

15 ευρώ για τα ενεργα μέλη της σχολής

20 για τα μη μέλη

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο 6944151656 (Ιφιγένεια)

6988149054 (Ελένη)

Λόγω περιορισμένων θέσεων απαραίτητη η προκαταβολή 50% του ποσού για την κράτηση της θέσης